EN} BG}

Compulsory information on the rights of persons under the Data Protection (Privacy notice)

General information

On May 25, 2018 entered into force a new regulation on protection of personal data (General Data Protection Regulation), adopted by the European Union. The regulation aims to ensure the protection of data of individuals from all EU Member States and to harmonize regulations for processing of privacy data.

As a provider of software-as-a-service Pricelens Ltd. (hereinafter the "Company" or "Pricelens") meets all requirements of the new regulation by collecting only data of individuals insofar as necessary to provide the service, and keep them responsibly and lawfully.

Information about Administrator of personal data

  1. Name “Pricelens” Ltd.
  2. UIC / BULSTAT: 203557234
  3. Seat and registered office: Sofia, 1592, Druzhba, jk. Drujba 1 Street. "Ilia Beshkov" № 12
  4. Address for exercise of business: Sofia, 1592, Druzhba, jk. Drujba 1 Street. "Ilia Beshkov" № 12
  5. Contact information: Sofia, 1592, Druzhba, jk. Drujba 1 Street. "Ilia Beshkov" № 12
  6. E-mail: support@pricelens.com
  7. Phone .: +359 89 9940 717

Information regarding the competent supervisory authority

  1. Name: Commission for Personal Data Protection
  2. Seat and registered office: 1592 Sofia, blvd. "Prof. Tsvetan Lazarov" № 2
  3. Contact information: 1592 Sofia, blvd. "Prof. Tsvetan Lazarov" № 2
  4. Phone: +359 2 915 3518
  5. Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
  6. Website: www.cpdp.bg

"Pricelens" Ltd. operates in accordance with the Law on Personal Data Protection and Regulation (EU) 2016/679 GDPR of the European Parliament and of the Council of 27 April 2016 on the protection of individuals with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data.

Reason for collecting, processing and storage of your personal data

Art. 1. (1) Pricelens collects and processes your personal data in connection with the provision of specialized software and services for market research of mobile operators and retailers of electronic devices and their products and services and contracts with the company pursuant to Art. 6 para. 1 Regulation (EU) 2016/679, and in particular on the following basis: (2) Pricelens is a data controller in relation to your data as users of our services. Compared to the data that you process using our services Pricelens acts as a data processor.

Objectives and principles in the collection, processing and storage of your personal data

Art. 2. (1) Pricelens collects and processes personal data your company / your employer provides us with respect to use of our software and services and to contract (agreement) with the company, as well as enrollment into our events, including the following objectives: (2) Pricelens observes the following principles in the processing of your personal data: (3) In processing and storaging of personal data Pricelens can process and store personal data in order to protect its following legitimate interests:

What types of personal data does Pricelens collect, process and store?

Art. 3. (1) Pricelens performs the following operations with your personal data for the following purposes: (2) Pricelens processes the following categories of personal data and information for the following purposes and on the following basis: (3) Pricelens does not collect and process personal data that relate to the following: (4) Data was collected from Pricelens from the persons to whom they relate. (5) The Company has no automated data decision-making.

Shelf life of your personal data

Art. 4. (1) Pricelens stores your personal data for a period not longer than the period of existence of your profile on our website. After this period Pricelens takes care to delete and destroy all your data without undue delay.
(2) Pricelens notifies you in the event that the deadline for storage of data needs to be extended in order to meet the objectives, the implementation of the contract, with a view to the legitimate interests of Pricelens or otherwise.
(3) Pricelens stores personal data that is required to keep under applicable law provided for the period which may exceed the duration of your registration.

Transmission of your personal data for processing

Art. 5. (1) Pricelens may at its own discretion transfer part or all of your personal information to Data Processor to the objectives for processing in accordance with the requirements of Regulation (EU) 2016/679.
(2) Pricelens notifies you in case of an intention to transfer part or all of your personal data to third countries or international organizations.

Your rights in the collection, processing and storage of your personal data

Withdrawal of consent processing of your personal data

Art. 6. (1) If you do not want all or part of your personal data to continue to be processed by Pricelens for specific or for all purposes of processing, you can at any time withdraw your consent to treatment by a request in a free text form.
(2) Pricelens may ask you to verify your identity and the identity of the person to whom the data relates.
(3) With the withdrawal of consent to processing of personal data that are required to create and maintain your registration for use of the Services, your account will become inactive.

Right of access

Art. 7. (1) ou have the right to request and receive from Pricelens confirmation for processing personal data related to you.
(2) You have the right to access the data associated with you, as well as information related to the collection, processing and storage of your personal data.
(3) Pricelens provides you, upon request, a copy of the processed personal data relating to you, in an electronic or other appropriate form.
(4) Providing access to your data is free, but Pricelens reserves the right to charge an administrative fee in case of recurrence or excessiveness of requests.

Right of correction or completion

Art. 8. You can edit or fill inaccurate or incomplete personal data relating to you directly in your profile on the website or by sending a request to Pricelens.

The right to deletion ("Right to be forgotten")

Art. 9.(1) You have the right to ask Pricelens to delete all related personal data and Pricelens has the obligation to delete it without undue delay when there is any of the following grounds: (2) Pricelens is not obliged to delete personal data if it is stored and processed: (3) To exercise your right “to be forgotten" you must submit a written request sent to Pricelens and to verify your identity and the identity of the person to whom the data relates to Pricelens by showing on spot your identity card for the purpose of identification and, if necessary, enter your login information in the profile of the person to whom the data relates to an employee of Pricelens.
(4) Pricelens does not delete the data for which it has a legal obligation to keep, including protection regarding legal claims or to prove its rights.

Right of limitation

Art. 10. You have the right to request from Pricelens to limit the processing of data related to you when:

Right of transferability

Art. 11. (1) You may at any time download the data stored and processed for you in relation to the use of the services of Pricelens with an email request.
(2) You can ask Pricelens to transfer directly your personal data to another administrator when it is technically feasible.

Right to obtain information

Art. 12. You can request from Pricelens to inform you on all recipients to whom your personal data is reveled for correction, erasure or restriction of processing have been requested. Pricelens may refuse to provide this information if this would be impossible or requires a disproportionate effort.

The right to object

Art. 13. You may object at any time the processing of your personal data by Pricelens that applies to you, including if processed for the purposes of profiling and direct marketing.

Your rights in violation of the security of your personal data

Art. 14. (1) If Pricelens understands about a security breach of your personal data, which may pose a high risk to your rights and freedoms Pricelens shall notify you, without undue delay of the infringement and notify you about the measures which are taken or will be undertaken.
(2) Pricelens is not required to notify you if:

Persons to whom your personal data is provided

Art. 15. (1) In order to register an account and after a request filed by you or by the company that is your employer and has a contractual agreement with Pricelens, Pricelens transmits necessary information to the relevant personal data processor that handles your data for the purpose of providing our software and software services.
(2) Pricelens has a signed contract with a company - personal data processor - Browswave S.A.
Art. 16. The administrator does not perform transfer of your data to third countries.

Other provisions

Art. 17. In case of violation of your rights under the above or applicable law on protection of personal data, you may file a complaint to the Commission for Personal Data Protection as follows:
  1. Name: Commission for Personal Data Protection
  2. Seat and registered office: 1592 Sofia, blvd. "Prof. Tsvetan Lazarov" № 2
  3. Contact information: 1592 Sofia, blvd. "Prof. Tsvetan Lazarov" № 2
  4. Phone: +359 2 915 3518
  5. Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
  6. Website: www.cpdp.bg
Art. 18. You can exercise your rights regarding the protection of your personal data through the forms attached to this information. Of course, these forms are not mandatory and you may ask in any form that contains a statement about it and identifies you as the owner of the data.
Art. 19. If the agreement refers to a transfer, the controller describes the possible risks for the transfer of data to third countries in the absence of an adequate protection and appropriate countermeasures.
Art. 20. (1) When assigning Pricelens to process personal data of a third party for the purpose of using the service, Pricelens act as personal data processor.
(2) In the cases under par. 1 Pricelens actс only on your instructions as a user of the service, and only as far as it has control over personal data that you process. Pricelens has no control over the content and information that you as a user of the service choose to boot into the service (even if that data includes or not personal data). In this case Pricelens has no role in deciding whether the user uses the service for processing personal data, for what purposes and whether the data is protected. Accordingly, the liability of Pricelens in this case is limited to 1) comply with the instructions of the user of the service under the contract and the general conditions and 2) providing information about the service and functionality through its interface.

Policy on the use of cookies (Cookie Policy)

The site of Pricelens uses cookies, which are important for the correct operation. By visiting our website you accept the use of cookies.

Reason for collecting, processing and storage of your personal data

Types of cookies we use:

The settings of cookies you receive from our website, you can set up in your browser. Note that if you limit certain types of cookies, it is possible our website may not work completely correctly and you cannot use the full functionality.

What security measures are taken by Pricelens regarding the security of personal data stored on our infrastructure?

Pricelens takes all necessary measures to ensure the security of any type of information, including personal data found on our infrastructure, including encryption, strict control of electronic data access, strict control of physical access to the servers on which the data is stored, thorough verification of the identity of persons who are granted such access.


Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни (Privacy notice)

Обща информация

От 25 май 2018 г. влиза в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на доставчик на софтуер като услуга, Прайсленс ООД (наричан по-долу “Дружеството” или “Прайсленс”) отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

Информация относно Администратора на лични данни

  1. Наименование "Прайсленс" ООД
  2. ЕИК/БУЛСТАТ: 203557234
  3. Седалище и адрес на управление: гр. София, 1592 , район Изгрев, жк.Дружба 1, ул. “Илия Бешков” № 12
  4. Адрес за упражняване на дейността: гр. София, 1592 , район Изгрев, жк.Дружба 1, ул. “Илия Бешков” № 12
  5. Данни за кореспонденция: гр. София, 1592 , район Изгрев, ж.к. Дружба 1, ул. “Илия Бешков” № 12
  6. E-mail: support@pricelens.com
  7. Телефон: +359 89 9940 717

Информация относно компетентния надзорен орган

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон: +359 2 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: www.cpdp.bg

„Прайсленс“ ООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Чл. 1. (1) Прайсленс събира и обработва Вашите лични данни във връзка с предоставянето на специализиран софтуер и услуги за проучване на пазара на мобилните оператори и търговците на електронни устройства и предлаганите от тях продукти и услуги и сключване на договори с дружеството на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679, и по-конкретно въз основа на следното: (2) Прайсленс е администратор на лични данни по отношение на Вашите данни като ползватели на нашите услуги. Спрямо личните данни, които Вие обработвате, използвайки нашите услуги, Прайсленс действа в качеството си на обработващ лични данни.

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни

Чл. 2. (1) Прайсленс събира и обработва личните данни, които Вашата компания / Вашият работодател ни предоставя във връзка с използването на предлагания от нас софтуер и услуги и за сключване на договор (споразумение) с дружеството, както и за записване за участие в нашите събития, включително за следните цели: (2) Прайсленс спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни: (3) При обработването и съхранението на личните данни, Прайсленс може да обработва и съхранява личните данни с цел защита на следните си легитимни интереси:

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява Прайсленс?

Чл. 3. (1) Прайсленс извършва следните операции с личните данни за следните цели: (2) Прайсленс обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания: (3) Прайсленс не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното: (4) Личните данни са събрани от Прайсленс от лицата, за които се отнасят. (5) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.

Срок на съхранение на личните Ви данни

Чл. 4. (1) Прайсленс съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила ви в уебсайта. След изтичането на този срок, Прайсленс полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.
(2) Прайсленс Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед изпълнение на целите, изпълнение на договора, с оглед легитимни интереси на Прайсленс или друго.
(3) Прайсленс съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство, за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на вашата регистрация.

Предаване на вашите лични данни за обработване

Чл. 5. (1) Прайсленс може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.
(2) Прайсленс Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви данни

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Чл. 6. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Прайсленс за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез искане в свободен текст.
(2) Прайсленс може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.
(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви за използване на услугите, Вашият акаунт ще стане неактивен.

Право на достъп

Чл. 7. (1) Вие имате право да изискате и получите от Прайсленс потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.
(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.
(3) Прайсленс Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.
(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Прайсленс си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване

Чл. 8. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до Прайсленс.

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Чл. 9.(1) Вие имате правото да поискате от Прайсленс изтриване на свързаните с Вас лични данни, а Прайсленс има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания: (2) Прайсленс не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва: (3) За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете писмено искане, изпратено до Прайсленс, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните пред Прайсленс, като представите на място своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за вход в профила на лицето, за което се отнасят данните, пред служител на Прайсленс.
(4) Прайсленс не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на ограничаване

Чл. 10. Вие имате право да изискате от Прайсленс да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

Право на преносимост

Чл. 11. (1) Вие можете по всяко време да изтеглите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на Прайсленс с искане по имейл.
(2) Вие можете да поискате от Прайсленс директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

Право на получаване на информация

Чл. 12. Вие можете да поискате от Прайсленс да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Прайсленс може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение

Чл. 13. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Прайсленс, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 14. (1) Ако Прайсленс установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, Прайсленс Ви уведомява без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.
(2) Прайсленс не е длъжен да Ви уведомява, ако:

Лица, на които се предоставят личните ви данни

Чл. 15. (1) За извършване на регистрация на профил и след подадена заявка от Ваша страна или от компанията, която е Ваш работодател и има договорно споразумение с Прайсленс, Прайсленс предава необходимата информация към съответния Обработващ лични данни, който обработва Вашите данни за целите на предоставяне на софтуера и софтуерните услуги.
(2) Прайсленс има сключен договор с компания - Обработващ лични данни - Браузуейв АД. Чл. 16. Администраторът не извършва трансфер на вашите данни към трети държави.

Други разпоредби

Чл. 17. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:
  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон: +359 2 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: www.cpdp.bg
Чл. 18. Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни чрез формите, приложени към настоящата информация. Разбира се, тези форми не са задължителни и можете да отправите исканията си във всякаква форма, която съдържа изявление за това и Ви идентифицира като притежател на данните.
Чл. 19. Ако съгласието се отнася за трансфер, Администраторът описва възможните рискове за трансфера на данните към трети държави при липсата на решение за адекватна защита и подходящи средства за защита.
Чл. 20. (1) Когато възлагате на Прайсленс да обработва лични данни на трето лице за целите на използването на услугата, Прайсленс действа в качеството на обработващ личните данни.
(2) В случаите по ал. 1, Прайсленс действа единствено по Ваша инструкция като ползвател на услугата и само доколкото може да има контрол върху личните данни, които Вие обработвате. Прайсленс няма контрол върху съдържанието и данните, които Вие като ползвател на услугата избирате да зареди в услугата (включително ако тези данни включват или не лични данни). В този случай Прайсленс няма роля в процеса на взимане на решение дали ползвателят използва услугата за обработка на личните данни, за какви цели и дали същите са защитени. Съответно, отговорността на Прайсленс в този случай се ограничава до 1) съобразяване с инструкциите на ползвателя на услугата съгласно договора и общите условия и 2) предоставянето на информация за услугата и функционалностите чрез нейния интерфейс.

Политика за използване на бисквитки (Cookie Policy)

Сайтът на Прайсленс използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие приемате използването на бисквитки.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Видове бисквитки, които използваме:

Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да направите в браузъра, който използвате. Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки, е възможно сайтът ни да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.

Какви мерки за сигурност сме предприели в Прайсленс по отношение сигурността на личните данни, които съхранявате на нашата инфраструктура?

Прайсленс взема всички необходими мерки за гарантиране сигурността на всеки тип информация, включително и лични данни, намиращи се на нашата инфраструктура, в това число криптиране, стриктен контрол на електронния достъп до данните, стриктен контрол на физическия достъп до сървърите, на които се съхраняват данните, обстойна проверка на самоличността на лицата, на които се предоставя такъв достъп.